שקדי המרק - סיפורה של המצאה ישראלית

פינה יומית בארץ ישראל/אביתר ליכטמן
פריחת השקד, לא מה שחשבתם


שלום לכולם! אז הימים האלו שבהם אני מקיים סיורים המוניים לקהל הרחב של הבית בין המקרר למטבח (בגלל זה הקהל רחב) העלו בעיניי שאלה הרת גורל בנוגע לתולדותיהם של שקדי המרק


אז לכאורה מדובר בסתם עוד חבורה של מיניונים מרובעים נעולים בשקית, אבל באמת בימי הסגר האלו, הם נותנים לנו עדות על זמני צנע אחרים בישראל.


הכל התחיל אי שם באירופה כשנשות ישראל היו מכינות "מינדעלעך"- שקדים - כופתאות בצק קטנות למרק.
בשנות ה50 בארץ שררה תקופת הצנע בה הוקצבו כמויות המזון לנפש והשפע לא נראה ברחובות (למעט ברחובות השוק השחור). אזרחי ישראל נדרשו לפתרונות יצירתיים לגיוון התזונה הקבועה שלהם.


או אז קמה אחת החברות הגדולות בשוק ונתנה מענה לצורך שהתעורר כשבני ישראל שתו מרק, והוא נקרא הצורך להיות שבעים. הפיתרון היה בדמות מענה קליל זול ויעיל של בצק חתוך לקוביות קטנות, זכר לאותם המנדעלעך, שעל שמם גם הוא נקרא "שקדי מרק".


ומאז ההמצאה הזו היא שווקה לכל העולם והשאר הסטוריה...
אז תרבחו ותשקדו ותתבודדו;) אביתר ליכטמן, מורה דרך ומרצה

google.com, pub-5824249975223607, DIRECT, f08c47fec0942fa0